Maatschap van duuren, van Zuylen & partners voor verandering

Coaching

Iedereen, maar zeker iedere leidinggevende heeft een goede spiegel op zijn of haar functioneren nodig. Soms biedt een coach of begeleider uit de eigen organisatie hiervoor uitkomst. Vaak wordt er bewust gekozen voor een externe coach.
Behalve de bekende gespreksvormen zijn coaching on the job (directe feedback in de praktijk) en video-coaching een belangrijk instrumenten. Video-coaching biedt een meer objectieve spiegel voor degene die gecoacht wordt en versnelt het bewustwordingsproces aanzienlijk.
 
Belangrijk startpunt van de coaching: de coachee bepaalt zijn of haar eigen coachingsvraag, die daarna samen, coachee en coach, tegen het licht wordt gehouden.
 
Dit zijn onze uitgangspunten:
Coaching is het vrijmaken van iemands potentiële kwaliteiten, zodat hij of zij zo goed mogelijk presteert. Het is geen onderwijzen of adviseren, maar het bevorderen van leren.
Uitgangspunten bij coaching zijn de competentie, de belevingswereld en de (sociale) context van de ander.
Omdat iedere coach zijn of haar eigen coachingsinstrument is en niemand waardevrij is, is het van belang ook het perspectief van de coach te expliciteren. Dat vraagt om voortdurend onderzoeken en toetsen.

Terug naar vorige paginaNeem contact op


Laatste tweets Follow us on Twitter
Neem contact op Trichtsevoetpad 1
4191 LA Geldermalsen
Telefoon Marianne: 06-22495894
Telefoon Charlotte: 06-53704788

sitemap